Politika varovanja osebnih podatkov

PIKART, Polona Remic s.p., ki upravlja spletno trgovino www.pikart.si, se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine.

Za potrebe poslovanja spletne trgovine www.pikart.si, tržnega obveščanja prek elektronske pošte in pospeševanja prodaje se zbirajo naslednji podatki uporabnikov:
1. ime in priimek
2. naslov in kraj bivanja
3. naslov za pošiljanje naročenega blaga
4. naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
5. geslo v enkriptirani (šifrirani) obliki
6. telefonska številka

Poleg tega se shrani vsebina naročil in vsebina seznama želja. Za potrebe varnosti pa se zbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno trgovino  www.pikart.si.

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Osebne podatke uporabljata izključno odgovorni osebi v podjetju:  Polona Remic in Tatjana Lukež.

Zbirke osebnih podatkov so shranjene na strežnikih v Nemčiji in jih ne iznašamo v druge države.

Osebne podatke posameznika hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.


Zunanja orodja, ki jih uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje: Google Tag Manager; Google Fonts; Font Awesome; Facebook Ads conversion tracking (Facebook pixel); Meta Events Manager; Google Analytics 4


Kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo osebnih podatkov?

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Te vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe. Vse upravljate v razdelku GDPR Orodja.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu - Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si

Kranj, 18. 6. 2019